Comité van aanbeveling

Max Van Huut

Max van Huut is een Nederlandse architect die vooral bekend is door zijn organische architectuur. Hij studeerde aan het Hoger Technisch Instituut te Amsterdam en daarna aan de Academie van Bouwkunst te Amsterdam.
Het architectenbureau Alberts & Van Huut ontwerpt volgens de ideeën van het organische bouwen, een architectuur die zich laat inspireren door de natuur en waarin de menselijke maat centraal staat. Schuine lijnen, meanderende gangen en vormen gebaseerd op de Gulden Snede zijn belangrijke kenmerken in de verschijningsvorm van deze architectuur. Het leidt tot het positieve bewustzijn over de vormkracht van de organische architectuur.
De architecten gebruiken alle kleuren van de regenboog in pasteltinten. Alberts en Van Huut zijn de belangrijkste en productiefste vertegenwoordigers van het organisch bouwen. Na het heengaan van Ton Alberts in 1999 zet Max Van Huut het architectenbureau voort. Ook op internationaal niveau.
In 2007 werd het hoofdkantoor van de Gasunie door de lezers van krant Trouw verkozen tot “mooiste gebouw aller tijden” van Nederland.

Belangrijke gebouwen: Hoofdkantoor ING, (Amsterdam, Nederland); Hoofdkantoor Gasunie (Groningen, Nederland)
Ontwerpen: Gasuniegebouw

Website: https://www.albertsenvanhuut.nl/


Emy ten Seldam

Emy ten Seldam begon haar loopbaan in de uitgeverswereld in 1969 als secretaresse van Paul Kluwer bij uitgeverij N. Kluwer, later Ankh-Hermes, tot 1981.
Van 1983 tot 1999 werkte zij als uitgeefassistent, pr- en foreign rights-manager bij uitgeverij Terra.
Van 1999 tot 2010 werkte zij als uitgever bij uitgeverij Ankh-Hermes.
Sinds 2013 is zij hoofdredacteur van BRES Magazine.

Aanbeveling

Is er iets mooiers dan kunst die werkelijk vanuit innerlijke inspiratie gecreëerd is? Dat zijn de ware kunstenaars die met hun unieke talenten schoonheid brengen in een wereld die veel lelijkheid laat zien. Moge het Aurora Art Museum u ten diepste inspireren tot het creëren van uw eigen kunstwerk op welk vlak dan ook.


Willem Beekman

Willem Beekman (1950) studeerde biologie in Amsterdam. Hij gaf o.a. biologieles op Warmonderhof, de biologisch dynamische landbouwschool in Kerk-Avezaath. Als directeur van de Hortus Botanicus in Amsterdam heeft hij gewerkt aan de overgang van universiteits- naar particuliere tuin. 
Hij is auteur van boeken over biologische en astronomische onderwerpen. Hij raakt mensen met zijn enthousiasme en zijn kennis van de natuur. De wijsheid en schoonheid van planten en dieren zijn voor hem een onuitputtelijke bron van inspiratie.

Het nieuwste boek van Willem Beekman is: “Openbaar geheim”. Zijn enorme kennis, vlotte schrijfstijl en illustraties van eigen hand maken Openbaar Geheim tot een fascinerend en tegelijkertijd toegankelijk boek over wat wij kunnen leren van de natuur.


Astrid van Zon

Astrid van Zon is directeur-bestuurder van Urtica De Vijfsprong, een zorgbedrijf en een biologisch dynamisch landbouwbedrijf die nauw samenwerken. Voordien heeft ze op vraag diverse nieuwe zorgvormen ontwikkeld, waaronder Rozemarijn, een multi functioneel centrum voor antroposofische zorg. Samen met ouders heeft zij dit opgezet en verder ontwikkeld. Astrid heeft een passie voor poëzie en kunst.
“ In mijn werk probeer ik de creatieve kracht van mensen aan te spreken. Zoals Joseph Beuys zei, is ieder mens een kunstenaar, waardoor ieder mens zijn omgeving en de wereld kan vernieuwen en veranderen. Door kunst (beeldend en taal) te gebruiken bij het ontwikkelen van beleid en samenwerking ontstaan er nieuwe perspectieven “

Link: https://nl.linkedin.com/in/astrid-van-zon-61640940


Jaap Molenaar

Jaap Molenaar is directeur van het Bijen Educatie Centrum, gevestigd in omgeving Vorden waar ook demonstratietuinen te bezichtigen zijn.
Hij is een natuurliefhebber met focus op bijen. Hij hecht veel waarde aan biodiversiteit en de rol van educatie om dit te bereiken. Op uitnodiging geeft Jaap lezingen, workshops en excursies zowel over bijen als bredere natuuronderwerpen.
Voordien was hij hoofd van de ecologisch beheerteams bij Landschap Noord Holland en daarvoor heeft hij diverse leidinggevende functie in de Land- en tuinbouw bij diverse plantenveredelingsbedrijven vervuld.

Link: https://bijenstichting.nl/
Link: https://nl.linkedin.com/in/jacobmolenaar


Chris van Gelderen

Gepensioneerd uitgever. Ik was 44 jaar werkzaam in het boekenvak van 1970-2014, als boekverkoper, redacteur en uitgever. Bij de Haarlemse uitgeverij Gottmer heb ik onder de imprint Altamira-Becht vele boeken uitgegeven over zingeving, spiritualiteit en alternatieve geneeswijzen. In die hoedanigheid leerde ik onder anderen Roelien de Lange en Herman Smith kennen, beiden present in de collectie van het nieuwe museum. Als kunstliefhebber en verzamelaar heb ik veel affiniteit met kunst die buiten de officiële kaders valt.

Aanbeveling:

Alle kunstenaars die een plek verdienen in dit museum hebben een sterke, soms magische, band met de natuur. Hun werk is bekend en geliefd bij een select publiek en verdient een podium, opdat een groter publiek er van kan gaan genieten.


Bart Hommersen

Vruchtbare Aarde:

Bart Hommersen studeerde aan de universiteit van Utrecht, waar hij met een droom als leidraad terecht kwam. Zijn interesses in veelzijdige onderwerpen, die met de natuur, maar ook met Zijns kwaliteiten en zingeving te maken hebben, brachten hem ertoe, hier vorm aan te geven door het uitgeven van een tijdschrift, dat door de jaren met hem mee gegroeid is.

Bart is hoofdredacteur van het tijdschrift Vruchtbare Aarde.

Hij maakt met zijn redactieteam 4 keer per jaar een tijdschrift dat raakt en inspireert. Door de bijzondere keuze van onderwerpen, door de verhalen van en over inspirerende mensen en door de liefde en aandacht waarmee het wordt gemaakt. Zoals Bart het zelf zegt: ‘Vruchtbare Aarde biedt voeding voor de ziel’. Ja, zo voelt dat precies. 

Jos van Wunnik, kunstenaar en collega, die in het museumplan een belangrijke plaats inneemt, kreeg zelf een mooie pagina in dit boeiende tijdschrift.

Henk Smit

Henk Smit (1952) is oprichter en inspirator van Driekant Ambachtscentrum te Zutphen.

Wat een prachtig initiatief van Aurora, Roelien de lange ea. om een museum voor helende kunst in het leven te roepen. ik beveel dit van harte aan! 

Uit eigen ervaring weet ik dat kunst dichter bij jezelf brengt. Rond mijn 16e jaar kreeg ik een intuïtieve ingeving om zelf kunst te gaan creëren wat me dichter bij een spirituele wereld bracht. 

In mijn ruim 45 jaar ondernemerschap werkte ik aan misstanden in de wereld als honger, vervuiling en uitsluiting. Het bakkersambacht dat ik van huis uit  heb meegekregen gebruikte ik daarbij als een levend medium.  Bij de oprichting van Driekant in 1996, een bio bakkerij waar arbeidstrainingen worden aangeboden,  kwamen er drie aspecten van mijn leven bijeen” Productie, Vorming en Kunst’ Kunst: als inspiratiebron, Vorming: om samen met elkaar te werken, Productie: het ondernemerschap om je zelf in de wereld neer te zetten.  

Ik geloof erin dat het gaat lukken om met elkaar het initiatief van Aurora Art, Roelien e.a. te gaan realiseren. De wereld zal mooier worden, van zo’n plek waar mensen zich aan deze kunst kunnen laven.  Graag draag ik, waar ik kan mijn steentje bij.

Website: www.driekant.nl