Jan Prins, kunstenaar, musicus, schrijver

Jan Prins, werd op 10 maart 1947 geboren en werd een veelzijdig mens. Jan is zowel een zeer bevlogen kunstschilder, als een beroeps musicus, en tevens een bezield Sjamaan geïnspireerd door de wijsheid uit oer culturen op aarde.
Hij kreeg in zijn jeugd gedegen schilderlessen.
Een van de laatste exposities van zijn schilderijen vond plaats in het voormalig Groninger Museum, Minerva, waar hij samen met collega’s een tentoonstelling hield over het thema Spiritualiteit en Heilige Geometrie.
Daar geeft hij ook lezingen over. Zoals aan de universiteit van Groningen.
Zijn intentie is daarin om schoonheid en kennis over te dragen in dienstbaarheid aan anderen.
Hij volgde het conservatorium te Groningen en werd daar later een bekend muziek docent, maar ook professioneel fluitist en traverso speler. Van zijn werk werden opnames verkocht in binnen en buitenland. Zoals in het Schotse centrum Findhorn.
O. a. met het ensemble La Bande du Nord gaf hij veel concerten.
Van zijn hand verschenen vier bij Nobelman uitgegeven boeken, onder de naam Searching Deer Jan Prins. Onderwerpen zoals Kunst, spiritualiteit, Sjamanisme, zingeving en bewustzijns- ontwikkeling staan centraal.
Het laatste boek “De opening van het Derde Oog” brengt veel van zijn verworven kennis samen.
Jan Prins heeft in zijn schilderijen een aantal herkenbare stromingen, daarvan zijn het Sjamanisme, mystieke natuurbeleving en expressionisme er enkele. Zijn serie portretten zijn in de klassieke fijnschilder techniek geschilderd.

Contact kan worden opgenomen via de telefoon, 050-3143205 en schriftelijk op zijn adres, Noorderhaven 14, 9712 VK Groningen